De mineralen in mosterd kunnen samen zorgen voor een sneller metabolisme en een snellere afbraak van vetten en stimuleert de vertering. De gemalen mosterdzaden kunnen laxerend werken en zo zorgt mosterd ervoor dat je darmen gezond blijven.
Gebruik je graag kaas, maar je vindt het te vet?
Smeer wat mosterd op je kaas en de mosterd kan zorgen voor een snellere vetverbranding.
Er zijn gele en er zijn zwarte mosterdzaden, de zwarte zijn iets scherper dan de gele mosterdzaden.
Gebruik je graag kaas, maar je vindt het te vet?
Smeer wat mosterd op je kaas en de mosterd kan zorgen voor een snellere vetverbranding.
Er zijn gele en er zijn zwarte mosterdzaden, de zwarte zijn iets scherper dan de gele mosterdzaden.
Zelf mosterd maken
• 250 ml appelazijn
• 120 gram gemengd mosterdzaad
• Snuf zeezout, vermengd met kelp
• 1 tl-kurkuma (geelwortel)
• 1 tl-Paprikapoeder
• 2 tenen knoflook
• 10 gram verse gember
• 4 tl-palmsuiker
• 250 ml appelazijn
• 120 gram gemengd mosterdzaad
• Snuf zeezout, vermengd met kelp
• 1 tl-kurkuma (geelwortel)
• 1 tl-Paprikapoeder
• 2 tenen knoflook
• 10 gram verse gember
• 4 tl-palmsuiker
Doe de test: ➠ http://bit.ly/indicatie-test ( Indicatietest lekkende slijmvliezen, maag/darm kanaal)
Wie van pittig houdt, voegt cayennepeper toe
Bereiding
Doe alle ingrediënten in een glazen kom en laat dit een nacht staan.
De volgende dag, pureer je het mengsel in de blender en mix het tot het op mosterd lijkt. Als het te dik is, dan doe je er wat azijn bij. Schep de mosterd in een schone pot.
De mosterd moet minimaal drie dagen buiten de koelkast rijpen.
Bewaar daarna in de koelkast.
Doe alle ingrediënten in een glazen kom en laat dit een nacht staan.
De volgende dag, pureer je het mengsel in de blender en mix het tot het op mosterd lijkt. Als het te dik is, dan doe je er wat azijn bij. Schep de mosterd in een schone pot.
De mosterd moet minimaal drie dagen buiten de koelkast rijpen.
Bewaar daarna in de koelkast.
Als je last van een trage schildklier hebt, moet je oppassen, want mosterd zou ervoor zorgen, dat jodium slechter opgenomen wordt, vandaar de tip bij het mosterd maken, gebruik kelpzout
Meer tips over Welzijn, Voeding & kruiden
Reacties
Een reactie posten