Doorgaan naar hoofdcontent

Mosterd en een verbeterde darmwerking


De mineralen in mosterd kunnen samen zorgen voor een sneller metabolisme en een snellere afbraak van vetten en stimuleert de vertering. De gemalen mosterdzaden kunnen laxerend werken en zo zorgt mosterd ervoor dat je darmen gezond blijven.
Gebruik je graag kaas, maar je vindt het te vet?
Smeer wat mosterd op je kaas en de mosterd kan zorgen voor een snellere vetverbranding. 
Er zijn gele en er zijn zwarte mosterdzaden, de zwarte zijn iets scherper dan de gele mosterdzaden.
Zelf mosterd maken
• 250 ml appelazijn
• 120 gram gemengd mosterdzaad
• Snuf zeezout, vermengd met kelp
• 1 tl-kurkuma (geelwortel)
• 1 tl-Paprikapoeder
• 2 tenen knoflook
• 10 gram verse gember
• 4 tl-palmsuiker
Doe de test: ➠ http://bit.ly/indicatie-test ( Indicatietest lekkende slijmvliezen, maag/darm kanaal)
Wie van pittig houdt, voegt cayennepeper toe
Bereiding
Doe alle ingrediënten in een glazen kom en laat dit een nacht staan.
De volgende dag, pureer je het mengsel in de blender en mix het tot het op mosterd lijkt. Als het te dik is, dan doe je er wat azijn bij. Schep de mosterd in een schone pot.
De mosterd moet minimaal drie dagen buiten de koelkast rijpen.
Bewaar daarna in de koelkast.
Als je last van een trage schildklier hebt, moet je oppassen, want mosterd zou ervoor zorgen, dat jodium slechter opgenomen wordt, vandaar de tip bij het mosterd maken, gebruik kelpzout
Meer tips over Welzijn, Voeding & kruiden


Reacties

Populaire posts van deze blog

Kracht

Sta altijd in jouw eigen kracht Je bent geweldig gewoon zoals je bent Laat niet toe dat anderen  jou veranderen Jij die jezelf het beste kent Hooggevoeligheid en mindfulness 

Bloemen maken van venkel

Bloemen maken van venkel Wat heb je nodig 1 venkel; 1 wortel; 5 kleine mailkolfjes een mes een snijplank Saté prikkertjes een klein boortje stukjes visdraad of garen Oase Peterselie Hoe te maken Snijd de achterkant van de venkel, snijd het achterste stukje hart uit de venkel en de bladeren kun je gemakkelijk van elkaar los maken. Daarna snijd je het blad zoals op de afbeelding, in de vorm van een bloem met punt. Maak aan de onderkant van het blad, dus het platte stuk, twee gaatjes. Doe hier het draadje doorheen en laat dit even liggen. Begin aan de wortel, maak van de wortels stampertjes, zoals we die in de bloem ook zien en op de afbeelding. Boor er een gaatje aan de onderkant in en steek daar de saté prikker in. leg het stampertje in het blad en bevestig dit met het draadje, je hebt nu het eerste blad, het beste kan je een stukje oase pakken en daar al je bladeren in zetten, wil je kleur afwisseling, doe je hetzelfde maar dan met de maïs kolfjes. Leg aan de onderkant een bedje

Denken

Eerst dacht ik: ‘niet aan denken’ dat heb ik toen toch gedaan, maar twee seconden later dacht ik er weer aan. Nee zo eenvoudig is het niet, want weet je wat je doet, je denkt er ook aan als je denkt,  dat je er niet aan denken moet. -Toon Hermans- Gedichten & Blogs